Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΦΟΙΤΗΤΗΣ= ΧΡΩΣΤΑΩ

Ακόμη μια χριστουγεννιάτικη περίοδος με βρίσκει στο πατρικό μου με ένα κάρο βιβλία όπως πάντα έτοιμα να διαβαστούν για την εξεταστική του Φεβρουαρίου.
Αυτά είναι έτοιμα,εγώ όμως δεν είμαι.
Υπάρχει φοιτητής άλλωστε που χαίρεται τη ζωή του αν δεν χρωστάει καθόλου; (Ίσως κάποιες εξαιρέσεις τώρα που το σκέφτομαι).
Έχει γίνει πλέον συνήθεια..Μαζεύουμε πράγματα για τις διακοπές,να σου και 4 βιβλία στην βαλίτσα να σου την κάνουν υπερδιπλάσια από το βάρος.
Πάνω στην εβδομάδα αρχίζουν τα παράπονα από τις μάνες. "Τα βιβλία τα έφερες βόλτα;" ή το all-time classic "Έτσι όπως θα πηγαίνεις για καφέ πάρε κανένα βιβλίο μαζί να ξεσκάσουν και αυτά"..
Αιώνιες ατάκες.4 χρόνια τώρα δεν βαρέθηκα να τις ακούω..!
Δεν αφορούν όλες τα βιβλία βέβαια.Υπάρχουν ατάκες περί εξόδων όπως :
" Πάλι έξω θα βγεις; Εγώ στην ηλικία σου....μπλα μπλα μπλα"
ή ατάκες περί χρημάτων:
"Πόσα ξόδεψες;!!", "Καλά γιατί πίνεις τόσο;Είναι ακριβά τα ρημάδια", "Θες να πας και εκδρομές δεν μας έφταναν τα καθημερινά ξενύχτια!"

Εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο.Καμιά φορά και εμείς το παρακάνουμε.Ειδικά τωρα με την κρίση -που μας είπαν πως περνάει η χώρα-.
Αλλά και τι να κάνεις; Αν δεν τα κάνουμε σε αυτή την ηλικία όλα αυτά, πότε θα τα κάνουμε;

Μετά όμως την περίοδο της τρέλας έρχεται και η στιγμή της κρίσης.Η εξεταστική...
Η μόνη περίοδος που ταυτόχρονα στο άκουσμα της ολόκληρες παρέες κρατάν τα κεφάλια τους,χτυπάν τα μετωπά τους,φεύγουν γρήγορα από τους καφέδες και !αναφέρονται σε μαθήματα! και άλλα πολλά σχετικά..
Το θετικό είναι ότι που και που περνάμε και κανένα από τα παλιά και όταν βλέπεις στην κατάσταση το όνομα σου με εκείνη την λαμπερή,θεϊκή όψη του αριθμού...5 , αναπτερώνεται το ηθικό μας και στρωνόμαστε μέχρι να ξαναβαρεθούμε..
Όταν είναι να βάλουμε μυαλό θα το βάλουμε..Μέχρι τότε καλά ξύδια και καλά ξενύχτια να χουμε!! Nick Cooze

2 σχόλια: