Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

Μετά από μία φυγή από την καθημερινότητα με ένα σύντομο ταξίδι στην Λάρισα και με αφορμή κάποια γεγονότα θα 'θελα να γράψω κάτι σχετικά με τις αντρικές και γυναικείες φιλίες.

<<Οι αντρικές φιλίες είναι σαν το κρασί.Όσο παλαιώνουν,τόσο καλύτερες γίνονται>>

Ναι οκ αυτό ισχύει όταν κρατάς φιλίες από το μέρος σου δεν αμφιβάλλω.
Παρ'όλα αυτά τι γίνεται με τις φιλίες που έχεις από το πανεπιστήμιο;
Μία λέξη και πολύ σαφής :ΠΑΠΑΡΙΑ
Και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί...

Γιατί μετά τους πρώτους μήνες,σταματούν να νοιάζονται ο ένας για τον άλλο και διαγράφουν όλα όσα έζησαν...Όλες εκείνες τις στιγμές μαλακισμού και καφρίλας που έκαναν την φιλία ξεχωριστή.
Και όταν σε θυμηθούν στην τελική είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Τί γίνεται όμως όταν μπλέκονται θυληκά στην μέση;
Εκεί η φιλία έχει τελειώσει και όλοι βγάζουν το κρυφό παρτάκι από μέσα τους.
ΟΚ είχαμε και μεις γκόμενες ρε παιδιά αλλά τόσο Μ.Δ. δεν γίναμε ποτέ.

<<Οι γυναικείες φιλίες είναι ψεύτικες και βουτηγμένες στην υποκρισία και έχουν απώτερο σκοπό να φάνε η μία τον γκόμενο της άλλης>>

Ναι οκ και αυτό ισχύει στην πληθώρα...Αλλά τουλάχιστον ξέρουν με τι έχουν να κάνουν.Παρ'όλα αυτά υπάρχουν και οι αληθινές φιλίες που κρατάνε και μου κανε μεγάλη εντύπωση όταν είδα πρώην συμφοιτήτριες να τηλεφωνιούνται και να βρίσκονται συνέχεια λες και γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά.

Που θέλω να καταλήξω; Είναι καλό σε μια φιλία να κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου και να μην ανοίγεσαι πάρα πολύ γιατί αργά ή γρήγορα θα την πάθεις και αν δεν είναι από τον/την κολλητό/ή σου θα ναι από ένα τρίτο άτομο που σε κάτι αποσκοπεί.

Και αυτά τα άτομα υπάρχουν πάντα και παντού.

Το ερώτημα δεν είναι ο τρόπος που θα δεθείς με μια παρέα...Το ερώτημα είναι για πόσο θα κρατήσει η παρέα εκείνη πρωτού χωθεί κάτι τρίτο στην μέση και τα χαλάσει όλα λες και δεν υπήρξαν ποτε...Για πόσο λοιπόν;

Nick Cooze reborn