Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Το τελευταίο δίμηνο ίσως να ταν ένα τεράστιο μάθημα για εμένα προσωπικά.

Τα περιείχε όλα. Επανασυνδέσεις με φίλους που είχαμε ξεκόψει, σχέση και χωρισμό,πισωμαχαίρωμα από <<φίλη>> μου, καθώς και άλλα πιο προσωπικά δρώμενα.

Έμαθα όμως κάτι πολύ σημαντικό για τη ζωή μου. Όσο και να σκέφτεσαι τα πράγματα που θέλεις να κάνεις τόσο πιο μακριά φεύγουν από σένα αν δεν δράσεις εγκαίρως.

Κατάλαβα πως στη ζωή λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά σου στέκονται και σ'αγαπάνε και φαίνονται στο τέλος μεγάλων δρώμενων.

Έμαθα επίσης ότι δεν θα πρέπει να μπλέκεσαι στα προσωπικά του καθένα ούτε καν για να βοηθήσεις, γιατί όσο καλές και να είναι οι προθέσεις σου στο τέλος θα τα φας τα σκατά και θα μείνεις μόνος/η.

Έμαθα  επίσης πως όταν είσαι τελευταίο εξάμηνο, τότε καταλαβαίνεις πόσο θα σου λείψουν τα φοιτητικά ανέμελα χρόνια. Το μόνο που έχω να προτείνω όμως στην τελική είναι να κρατήσεις όλα εκείνα τα άτομα που σου στάθηκαν κοντά, ούτως ώστε όταν χρειαστείς κάποιον/α για υποστήριξη να τους έχεις εκεί, στο πλευρό σου.

Τέλος έμαθα ότι όταν δεν θέλεις πραγματικά κάποια/ον στο πλευρό σου, καλύτερα και για τους 2 σας θα ήταν να το πεις εξ'αρχής και όχι στην συνέχεια. Όταν τον/την θέλεις όμως δείξτης/του το όσο είναι νωρίς ακόμα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στην συνέχεια.

Γι'αυτό και η ζωή είναι ένα μυστήριο. Γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι θα ακολουθήσει και πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος/η να τα αντιμετωπίσεις.

P.S. : Είναι η τελευταία μου εξεταστική και νομίζω ότι στην περίοδο που προετοιμάζομαι θα ταν πρέπον να επικεντρωθώ στο διάβασμα. Όλα γύρω μου δεν με αφήνουν όμως. Ζέστη, αναζοπυρωμένα πάθη και πολύ καλοκαιρινή διάθεση... :) Nick Cooze