Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ως φοιτητής το καλοκαίρι για μένα είναι μεγάλη υπόθεση.
Βόλτες με παλιούς φίλους,εκδρομές με τις καινούριες παρέες μου,δουλειά,ξενύχτια και ξύπνημα στις 3 το μεσημέρι..
Γενικά δεν μου 'ρχεται να κάτσω σπίτι.
Μέχρις ότου να έρθει ο Αύγουστος και να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να διαβάσεις και να περάσεις επιτέλους ανάμεσα στ'άλλα εκείνο το γαμημένο μάθημα που χρωστάς από το 1ο εξάμηνο και ο τενεκές ο καθηγητής σου έχει εξαλείψει κάθε βαθμό μικρότερο του 5.
Πονεμένη ιστορία.
Όπως πονεμένη ιστορία αποτελεί το γεγονός ότι θα πρέπει να αρχίσεις να ξυπνάς 7 και 8 το πρωί να δίνεις μαθήματα..-Τι στον πούτσο σκεφτόταν ο ηλίθιος όταν έφτιαχνε το πρόγραμμα;-
Το να είσαι χαλαρός μέχρι εκείνη την ώρα φαίνεται να 'ναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή.(Αν φυσικά αντέχεις σχόλια από γονείς σε σημείο να απορείς αν όντως είσαι βλάκας που δεν διαβάζεις).
Τα ταξιδάκια είναι το μυστικό.Μικρές εκδρομές με παρέες το πολύ 10 ατόμων σε μέρη που κανείς σας δεν ξαναπήγε στο παρελθόν.Έτσι μόνο ξεχνιέσαι.
Και αν δεν παίζουν λεφτά;
Φοιτητής είσαι στρώσου δούλεψε και βγάλτα.Εκτός αν ανήκεις στην κατηγορία:
-Μπαμπά δώσε λεφτά για καινούρια Πόρσε-όπου και παίρνεις ένα κωλοδάχτυλο,μια μούντζα και αν σε δω και καμιά μπούφλα ευχαρίστως.
Το κάμπινγκ είναι τρομερή εμπειρία και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.Ειδικά φέτος που η κρίση βαράει κόκκινο,το κάμπινγκ φαντάζει όαση στην έρημο της αφραγκίας.Αρκετά οικονομική λύση και με πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες με άτομα που δεν θα βρεις κοντά σου.
Αυτό είναι το τελευταίο μου Post για αυτή τη σαιζόν και ήθελα να ναι κάτι ανάλαφρο.
Εύχομαι σε όλους σας καλό καλοκαίρι,καλές διακοπές αν ακολουθήσετε την πρότασή μου και αν έχετε λεφτά και μπορείτε να πεταχτείτε Μύκονο σε 5άστερα ξενοδοχεία τότε πείτε μου που μένετε να σας χαράξω την Πόρσε ποζεράδες! :Ρ
Τα λέμε Σεπτέμβρη!
Nick Cooze

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

Αυτό το θέμα ήθελα από καιρό να το αναλύσω.Από προσωπική εμπειρία και με αφορμή μια συζήτηση που είχα σήμερα,κάθισα και σκέφτηκα τον εαυτό μου παλιότερα και τον εαυτό μου τώρα.
Παλιότερα θα μ'έλεγε κανείς που θα με γνώριζε,άτομο που γενικά δενόταν συναισθηματικά πολύ εύκολα,που θα έκανε τα πάντα για την κοπέλα του.
Σύγκρινα το τωρινό μου εγώ,μετά από τόσες σχέσεις,μετά από τόσες απογοητεύσεις,ωραίες και άσχημες στιγμές καθώς και μετά από στιγμές δύσκολων αποφάσεων όσον αφορά τις σχέσεις μου,θα έλεγε κανείς ότι έχω καταντήσει αναίσθητος και ότι κοιτάω μόνο την καλοπέραση μου,ότι πετάω το παρελθόν μου.
Εγωιστικό ναι,μα είναι ένας μηχανισμός άμυνας στο να δένομαι εύκολα,στο να μην πληγώνομαι,στο να καταλαβαίνω τι μου δίνουν και πόσα θα πρέπει να προσφέρω εγώ.
Από την άλλη,φίλοι μου,γνωστοί μου,βλέπω πως κρατάνε επαφές,είτε φιλικές,είτε απλού ενδιαφέροντος με πρώην τους.
Είναι οι δικοί τους μηχανισμοί άμυνας που ανέπτυξαν.Η διατήρηση σχέσεων με παλιότερους δεσμούς τους.
Είναι τρομερό το πόσο μπορεί να σε αλλάξει μία ή πολλές σχέσεις.Μπορούν να σε κάνουν άλλο άνθρωπο.
Αλλά είναι αναγκαίο νομίζω για τον καθένα μας να ανακαλύπτει τρόπους να αντιπαρέρχεται τα λάθη του και να μην τα επαναλαμβάνει.Έτσι γινόμαστε δυνατότεροι,ολοκληρωνόμαστε..
Δεν είναι λύση το να καθόμαστε και να κλαίμε για αυτό που πέρασε.Λύση είναι να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε,να το ξεπεράσουμε,να καταλήξουμε δυνατότεροι,ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνουμε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι από αυτό που ήμασταν.
Nick Cooze

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;

Γιατί πρέπει να γυρνάμε πάντα στο παρελθόν μας;Γιατί όταν τα βρίσκουμε σκούρα στρεφόμαστε σε ανθρώπους που συνήθιζαν να μας φέρονται καλά και να μας αγαπάν ενώ στην συνέχεια μας πλήγωσαν;
Σαν άνθρωποι είμαστε πλάσματα που χρειαζόμαστε συντροφιά.Μα γιατί όμως κάποιες φορές στρεφόμαστε στα λάθος άτομα;
Ο νους παίζει πολλές φορές παιχνίδια.Το αλκοόλ το ίδιο.(Δοκιμασμένο).
Η λύση δεν είναι στις καταχρήσεις(αλκοόλ,τσιγάρα.ξενύχτια.ναρκωτικά κτλ.)
Η λύση είναι στο νου μας.Πρέπει να κάτσουμε και να τα σκεφτούμε μόνοι μας χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.Το σημαντικότερο είναι να είμαστε ήρεμοι όταν τα σκεφτόμαστε.
Ο θυμός για έναν χωρισμό ή μία απογοήτευση από το άτομο που είναι ή ήταν στη ζωή μας είναι ότι χειρότερο.
Πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να ηρεμήσει,αφού ηρεμήσει να το σκεφτούμε μόνοι μας χωρίς κανέναν άλλο,μετά να λάβουμε τρίτες γνώμες και τέλος να το συζητήσουμε με τον/την σύντροφό μας.Είναι σημαντικό να είμαστε ήρεμοι..
Το παρελθόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.Σ'αυτό βασίζονται όλες οι εμπειρίες μας,αυτό μας φτιάχνει αυτούς που είμαστε.Αλλά δεν είναι πάντα σωστό να γυρνάμε σε αυτό.Πρέπει πρώτα να τα βρίσκουμε με τους εαυτούς μας και μετά με οποιονδήποτε άλλο. Nick Cooze